OUR N E W   W E B   S I T E   "WORLD AIR FORCE NEWS"
 
  
 

WORLD AIR WAR HISTORY


 
  HOME > Turkish News >

İsrail'in Heronları, Türkiye Hava sahasında sebestçe giriş çıkış yapmışlar.

İsrail'in Heronları, Türkiye Hava sahasında sebestçe giriş çıkış yapmışlar.

İsrail'in Heron'u Türkiye'den geçiş yaparken sessiz kalınmış. Şimdi bu konu sorguda.

İHA ihanetinde sorumluluğu bulunanların yerine kamuoyunu bilgilendirenlerin peşine düşen komutan hakkında çarpıcı bilgilere ulaşıldı.

Skandal soruşturmayı Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı'nın başlattığı; 2007'de İsrail uçaklarının Türkiye üzerinden uçarak Suriye'yi bombalamasına göz yuman Komutan'ın da aynı isim olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde internete düşen bir ses kaydında, bir grup subay ve astsubay sınırlarımızdan içeri girdiğini tespit ettikleri casus uçağı İsrail heron unu vurmak için izin isterken, Diyarbakır BHHM'nin kayıtsızlığı ve görüntüleri kararttığı görülüyordu.

Ses kaydı nda Hava Kuvvetlerinin Kurtnasır Tepe radarı tarafından tespit edilen İsrail İHA'ları Diyarbakır'daki harekat merkezine bildiriliyordu. Kurtnasır Tepe'deki uzman personelin ısrarına rağmen, başında Korgeneral Veysi Ağar ve Albay Ahmet Kazdal'ın bulunduğu birim tarafından hiçbir reaksiyon gösterilmesi aksine Diyarbakır'ın radarları kapatması emrinin verildiği anlaşılıyordu.

ZAMAN ZAMAN GÜNDEME GELEN BİR KONUYDU

Son aylarda Hatay üzerinde başka bir ülkeye ait İHA'ların uçtuğu sık sık gündeme gelirken, Adana Karataş açıklarında bir balıkçı tarafından muhtemelen ülkemiz hakkında bilgi toplarken denize düşen bir İHA bulunmuştu. Bu son ses kaydı, Hatay semalarının başka bir ülkenin hava araçlarının cirit attığı bir hava sahasına dönüştüğünü gözler önüne sermişti. Böyle bir durum herhangi bir ülkede yaşansaydı bu İHA'ları üzerimizde uçuran ülke ikaz edilir, bu ülke bulunamıyorsa bile en azından ülkemiz hakkında son derece kritik bilgiler toplayabilen bu İHA'lar vurulurdu.

BİZDE TAM TERSİ OLDU

Ancak bizde tam tersinin olduğu ortaya çıktı. Olayların gerçek nedenlerini araştırarak, olaya reaksiyon göstermeyen yetkililer hakkında gereğini yapması gereken Hava Kuvvetleri'nde akıllara durgunluk verecek başka bir skandal yaşandı.

Ülkemiz üzerinde elini kolunu sallayarak dolaşan İHA'ları tespit edenler ve bu İHA'lara hiçbir şey yapılmaması karşısında en azından olan bitenle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için çırpınan kişilere yönelik Diyarbakır'da müthiş bir cadı avı başlatıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATAN KORG. DAMCI

Ses kaydının internete düşmesinin ardından, “ihanet”te sorumluluğu bulunanlar değil, kamuoyunu bilgilendirme gayretindeki subay ve astsubaylar hakkında soruşturma başlatıldığı haberleri gündemdeki yerini korurken, bu konuda yepyeni bir bilgiye ulaşıldı. Bu bilgi şöyle: Bu skandal soruşturmayı Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı başlattı; bir heyet kurarak, bu heyeti Diyarbakır'a Damcı gönderdi. Peki Korgeneral Nezih Damcı bunu neden yaptı? Kimdir Korgeneral Nezih Damcı?

2007'DEKİ SKANDALIN ALTINDAN DA O KOMUTAN ÇIKTI

2007'de İsrail uçaklarının Türkiye üzerinden uçarak Suriye'yi bombalamasına göz yuman Komutan'ın da aynı isim yani Nezih Damcı olduğu öğrenildi. İsrail uçakları, 7 Eylül 2007 günü Suriye'yi Türkiye üzerinden uçarak bombalamış, büyük bir pervasızlıkla yakıt tanklarını da Türkiye topraklarına atmışlardı. Genelkurmay'dan bu şok olayla ilgili herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Bu skandalda bir numaralı sorumlunun, Türk Hava Sahası'nı korumakla görevli Hava Kuvvetleri Harekat Başkanı olduğu, bu görevde de o dönem Tümgeneral olan Nezih Damcı'nın bulunduğu öğrenildi.

ADETA ÖDÜLLENDİRİLEREK, TERFİ ETMİŞ

Bütün bunların sonunda 2007 skandalının baş sorumlusu gösterilen Nezih Damcı, terfi ederek Korgeneral oldu ve daha da büyük bir sorumluluk verilerek Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı'na getirildi. Damcı bugün bu görevde ve bugünlerde internete düşen İHA ihanetiyle ilgili ses kaydını kimlerin sızdırdığının peşinde.


Kaynak: 23 Nisan 2012 (haber3.com)

Foto: Israel Aerospace Industries Heron UAV (defenseindustrydaily.com)

(26.04.2012)


 
  CONTINENTAL NEWS:

American Air Force News
African Air Force News
Asian Air Force News
European Air Force News
Middle Eastern AF News
Ocean Air Force News


• Vefa'lı gençlerin 'İnsansız Yangın Söndürme Aracı' Başarılı

(16.09.2021)
TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen insansız hava araçları yarışmasına katılan Vefa Havacıl...>>

• Rusya’dan yeni ‘kıyamet günü uçağı’ Ilyushin IL-96-400M

(27.07.2021)
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2 adet yeni “kıyamet günü uçağı” yaptırıyor. Ilyuşin 96-400M model uçak, Putin’in eski kıyamet gün...>>

• 'Milli gemi savar füzesi ATMACA ile uçak gemisi bile batırabiliriz'

(26.06.2019)
Gemiden ateşlenen füze 250 km menzile ulaşabiliyor. ROKETSAN’ın bir yetkilisi ATMACA’nın gücünü anlatırken, “Bununla uçak gemisi bile batırabiliriz. Y...>>

• İngiltere, F-35 savaş uçaklarını ilk kez Irak ve Suriye’de denedi

(25.06.2019)
İngiliz Kraliyet hava kuvvetleri filosuna yeni kattığı F-35B Lightning II uçaklarını ilk kez Suriye ve Irak'ta kullandığı açıkland...>>

• TSK'nın gücüne güç katan, A-400M 'Uçan kale' Türkiye'ye kazandıracak

(25.06.2019)
Türkiye, 5 ülke ile katılımcısı olduğu A400M Projesi kapsamında 8'inci uçağını teslim aldı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin taktik...>>

• Rus ordusu Orta Asya'dan gelebilecek tehlikelere karşı ani tatbikata başladı!

(25.06.2019)
Herkesi heyecanlandıran olay... Orta Asya'dan gelebilecek bir Savaşa hazırlık tatbikatı......>>

• Alman Hava Kuvvetleri’nin İki Eurofighter Jeti Havada Çarpıştı

(24.06.2019)
Almanya'nın Mecklenburg Vorpommern eyaletinde Alman Hava Kuvvetleri'ne ait iki Eurofighter düştü....>>

 



       info@xairforces.net
Webmaster: REFLX DESIGN - © 2011 xairforces / Aviation Society, XAIRFORCES.NET TÜRKÇE, DIFLEK.COM TARAFINDAN DESTEKLENMEKTEDİR.