WORLD AIR WAR HISTORY


 
  Turkey   Turkish Air Force • Türk Hava Kuvvetleri
Republic of Turkey (Türkiye Cumhuriyeti)

Turkish Air Force  •   •   •   •   •   •   • 
AF NEWS  •  AF HISTORY

Türkiye'nin 'Mikro Drone Sistemi, Asis Salgur IDEF'19'da...

Türkiye'nin 'Mikro Drone Sistemi, Asis Salgur IDEF'19'da...

TürkTürk savunma sanayisinin yeni ürünü Salgur Vurucu Mikro Drone Sistemi, IDEF'19'da ilk kez sergilendi.

Ar-Ge kaynaklı yazılım ve donanım ürünleri geliştiren Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri'in, savunma sanayisindeki markası ASİSGUARD, Türkiye için yenilikçi bir drone çözümü üretti.

"Saldırmaya hazır, atılgan" anlamına gelen ve pervaneden pervaneye 10 santimetre büyüklüğündeki Salgur adı verilen vurucu mikro drone sistemi, ilk kez 30 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen 14'üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'19) sergilendi.


Şirketin drone ailesinin ürünleri arasında yer alan Salgur Vurucu Mikro Drone Sistemi kritik, gizli/özel operasyonlarda kullanılmak üzere keşif, gözetleme, dinleme ve saldırı olmak üzere 4 ayrı çalışma modunda görev yapabiliyor.

"Orada olduğunu sadece siz bileceksiniz" yaklaşımıyla sunulan Salgur, milli bir yazılım ve donanım çözümü olarak geliştirildi.

"Mikro drone timi" kuruyorlar

Kapalı veya açık alanda tekli görevlerin yanı sıra araçlar, adeta bir "drone timi" gibi eş zamanlı koordineli görev icra edebiliyor. Çoklu görevlerde, 6 drone kadar sürü halinde sorumluluk üstlenebiliyor.


GPS'siz çalışabilen Salgur, komuta merkezi ile irtibatı kesilse bile tanımlanmış görevi tamamlıyor. Eş zamanlı çoklu drone görevlerinde her bir drone için farklı görev tanımlanabiliyor. Yapay görü ile rota belirleyebiliyor. HD ve termal kameralara sahip bulunuyor.

Yüz, yazı, obje, araç, ses tanıma yeteneklerine sahip Salgur, uçaktan ve elden atılabiliyor. Her biri araç tekrarlayıcı olarak tanımlanarak en uçtaki drone için görev menzili artırılabiliyor. 2 kilometre mesafeden kontrol edilebiliyor ve görüntü aktarımı gerçekleştirebiliyor. Salgur, 25 dakika uçuş süresine sahip bulunuyor.


Salgur, keşif modunda çalışırken, üzerindeki kamera ve sensörler marifetiyle gerçek zamanlı olarak nesne tanıma, lokasyon algılama gibi görevler icra edebiliyor. Dinleme modunda çalışırken belirli bir mekana sızarak ses dinleme görevi yapabiliyor. İzleme modunda çalışırken belirli bir mekana sızarak izleme ve takip görevleri gerçekleştirebiliyor. Saldırı modunda çalışırken uygun faydalı yükle tehdidi etkisiz hale getirebiliyor.

Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Yavuz Türkgenci
Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Yavuz Türkgenci (Photo by Asis Elektronik Ve Bilişim Sistemleri)

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Yavuz Türkgenci IDEF19'da Firma standını ziyaret ederek ASISGUARD Silahlı Drone Sistemi SONGAR ve Vurucu Mikro Drone SALGUR hakkında detaylı bilgi aldı.

Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Musa ÇİTİL
Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Musa ÇİTİL (Photo by Asis Elektronik Ve Bilişim Sistemleri)

Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Musa ÇİTİL IDEF19'da Asis Elektronik Ve Bilişim Sistemleri standını ziyaret ederek ASISGUARD teknolojilerini yakından inceledi.

Genelkurmay Plan ve Prensipler Başkanı Tümgeneral Reha Ufuk ER
Genelkurmay Plan ve Prensipler Başkanı Tümgeneral Reha Ufuk ER (Photo by Asis Elektronik Ve Bilişim Sistemleri)

Genelkurmay Plan ve Prensipler Başkanı Tümgeneral Reha Ufuk ER, IDEF19'da Asis Elektronik Ve Bilişim Sistemleri standını ziyaret ederek ASISGUARD SONGAR ve SALGUR ile ilgili ayrıntılı bilgi aldı.

Brezilya Silahlı Kuvvetleri Ortak Kurmay Başkanı Raul Botelh
Brezilya Silahlı Kuvvetleri Ortak Kurmay Başkanı Raul Botelho (Photo by Asis Elektronik Ve Bilişim Sistemleri)

ASISGUARD teknolojilerini IDEF19’da standında inceleyen Brezilya Silahlı Kuvvetleri Ortak Kurmay Başkanı Raul Botelho firma yetkililerinden  bilgi adı.

Asis Elektronik Ve Bilişim Sistemleri Hakkında

2007 yılında kurulan Asis Elektronik Bilişim Sistemleri A.Ş. olarak faaliyetlerine başlamıştır. Asis Elektronik, Akıllı Bilet Sistemleri, Otomasyon Sistemleri, Araç Takip Sistemleri, Kartlı Geçiş Sistemleri ve Kişi Sayma Sistemleri üzerinde Ar-Ge çalışmaları yürütmekte ve yazılım geliştirmektedir. Tüm sistem ve ekipman üretimlerini kendi öz kaynaklarıylayapmaktadır. İşleve aldığı özel projelerle günümüze kadar oluşturduğu tecrübe birikimi ve başarıları ile Asis Elektronik tek yerli otomasyon ve tanımlama sistemleri üreticisi ve anahtar teslim çözümler sunan bir Türk firmasıdır.

Asis Elektronik merkezi İstanbul’da olmak üzere, Türkiye’nin her bölgesini kapsayan Bölge Müdürlükleri; konusunda uzman ve deneyimli kadrosu ile müşterilerinin tüm yazılım ve donanım ihtiyaçlarını kaliteli servis ve uygun fiyat politikası ile karşılayan gerçek bir “Çözüm Ortağı” olmayı hedeflemektedir.

Bugün firma; Araç Takip Sistemleri, Akıllı Kart, Akıllı Durak, Akıllı Bilet, Akıllı Kent, Akıllı Jeton, Personel Devam Kontrol Sistemleri , Geçiş Kontrol Sistemleri, Yemekhane Kredilendirme Sistemleri, Kişi Sayma Sistemleri vb. birçok otomasyon alanıyla ilgili özel projeler geliştirmiş ve geliştirmeye devam etmektedir. Yapmış olduğu bu projeleri kurumsal müşterilere ve bireysel müşterilerle yapılan sözleşme ve satışlar yoluyla uygulama alanına sokmuştur. Firmamız yapmış olduğu çalışmalarda Ar-Ge çalışmalarına büyük önem vermektedir. Firma bulunduğu sektörde öncü rol oynamak için kendi oluşturduğu ileri teknolojiyi kullanarak emin adımlarla ilerlemektedir.


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA) İstanbul / Asis Elektronik Ve Bilişim Sistemleri - 08 Mayıs 2019

Photo: Türkiye'nin 'mikro drone timi' göreve hazır (AA)


(8.05.2019)


 
EMPTY
EMPTY
Turkey AF
Scheme
EMPTY
 

 
  CONTINENTAL NEWS:

American Air Force News
African Air Force News
Asian Air Force News
European Air Force News
Middle Eastern AF News
Ocean Air Force News


• Turkey-Slovakia Close Air Support Cooperation

(13.10.2021)
NATO Advanced Air Controller Training Completed Successfully....>>

• 'Milli gemi savar füzesi ATMACA ile uçak gemisi bile batırabiliriz'

(26.06.2019)
Gemiden ateşlenen füze 250 km menzile ulaşabiliyor. ROKETSAN’ın bir yetkilisi ATMACA’nın gücünü anlatırken, “Bununla uçak gemisi bile batırabiliriz. Y...>>

• TSK'nın gücüne güç katan, A-400M 'Uçan kale' Türkiye'ye kazandıracak

(25.06.2019)
Türkiye, 5 ülke ile katılımcısı olduğu A400M Projesi kapsamında 8'inci uçağını teslim aldı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin taktik...>>

• TUSAŞ, Milli Muharip Uçağı (MMU) Paris Havacılık Fuarı'nda İlgi Odağı Oldu

(23.06.2019)
Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ, Milli Muharip Uçağı’nın birebir/Mock-up modelini ilk kez Paris Havacılık Fuarı'nda sergiledi. Türk Ha...>>

• ABD, Türk Pilotların F-35 Eğitimini Askıya Alıyor

(9.06.2019)
ABD, ülkede F-35 savaş uçağı eğitimi alan Türk pilotlara yenilerin eklenmemesini kararlaştırdı....>>

• "Yorgun Savaşçı" Su-25’ler yapay zekayı ile "Süper Savaşçılara" dönüşüyor

(20.05.2019)
Ruslar eski model "yorgun savaşçı" eski Su-25’ler için geliştirdiği yapay zekayı (AI) hedefleme sistemi ile rakibi olan yüksek maliyetli yeni nesil Amerika...>>

 




       info@xairforces.net Webmaster: REFLX DESIGN - © 2011 xairforces / Aviation Society,